Javni poziv Novega sindikata trgovk in trgovcev Slovenije

Spoštovani!
Situacija, v kateri se je znašla naša država je resna, krizna in zahteva takojšnje ukrepanje za zaščito naših in vaših življenj. Novi sindikat trgovk in trgovcev Slovenije budno spremlja stanje, ki se iz ure v uro spreminja. Življenje v naših mestih se ustavlja, mnogi župani so sprejeli pravilne odločitve že pred nekaj dnevi. Poslali smo poziv delodajalcem, da v največji možni meri poskrbijo za svoje največje bogastvo, svoje zaposlene, ki so vir in razlog uspešnih poslovnih rezultatov.
Slovenska vlada je izvedla vrsto ukrepov, s katerimi bo preprečila ali vsaj upočasnila nenadzorovano širjenje virusa, na nas pa je, da te ukrepe z vso resnostjo in odgovornostjo spoštujemo in izvajamo.
Eden izmed ukrepov je zaprtje neživilskih trgovin, razen izjem. Trgovine z živili, ki so potrebne za osnovno oskrbo z hrano ostajajo odprte.
Na tem mestu ponovno pozivamo delodajalce, da v največji možni meri zaščitijo svoje trgovke in trgovce, jim nudijo vso varovalno opremo in sredstva za zaščito, predvsem pa naj omejijo število strank v poslovnih prostorih.
Hkrati pa pozivamo stranke, da upoštevajo ukrepe in nasvete za zaščito. Kopičenje zalog hrane ni potrebno, trgovine ostajajo odprte. Ustavimo se, zazrimo se v svetlo prihodnost, ki bo veliko bližje, če bomo upoštevali navodila, posvetimo se opravilom, ki smo jih do sedaj prelagali, ker nikoli ni bilo časa, preživimo čas s svojimi bližnjimi in izogibajmo se stikom, tudi tistim v nakupovalnih centrih, imejmo v mislih tudi družine trgovk in trgovcev, ki v teh težkih dnevih skrbijo za naše dobro.
Nenazadnje v razmislek, tudi zaposleni v trgovini so lahko prenašalci virusa…
 
Ostanite doma in ostanite zdravi!
Ekipa NSTTS